Thursday, September 30, 2010

http://www.google.md/search?q=familia+flintstone&ct=flintstones10-hp&oi=ddle

http://www.google.md/search?q=familia+flintstone&ct=flintstones10-hp&oi=ddle

The Flintstones, în română, Familia Flintstone, este un serial american de televiziune sub forma unor seriale de desene animate prezentate de canalul de televiziune ABC și produs de Hanna-Barbera Productions.

The Flintstones este unul dintre cele mai pline de succes seriale de televiziune create vreodată. Inspirat din acțiuni ale serialelor anilor 1950, așa cum ar fi The Honeymooners, The Flintstones se referă la viața de zi cu zi a unui "primitiv", Fred Flintstone, membru al "clasei muncitoare" din "epoca de piatră". Aventurile sale zilnice, precum și ale familiei sale, respectiv ale vecinilor și prietenilor lor din casa de alături, alcătuiesc structura și substanța serialului.

Serialul a fost prezentat în varianta originală de compania de televiziune ABC și a durat între 1960 și 1966. Ulterior, serialul a fost repreogramat de mai multe ori de către Screen Gems, Worldvision Enterprises, Turner Program Services și, respectiv de Warner Bros. Television, care are actualmente dreptul de proprietate al întregii serii.

Aventura se petrece într-o "Epoca de piatră", care imită la indigo societatea americană a deceniului 1961 - 1970. Totul pare a fi făcut din piatră, inclusiv numele protagoniștilor care sunt cuvinte referitoare la pietre și roci. Aici își are sălașul Fred Flinstone (Flintstone = "Pietriș fin") care este căsătorit cu Wilma. "Câinele" lor este de fapt un dinozaur pe nume Dino. Cuplul îi are ca vecini pe Betty și Barney Rubble {Rubble = "Pietre sfărâmate") cu care se înteleg foarte bine. Ei locuiesc în Bedrock {"Piatră de bază"). Ambele familii sunt puțin trăznite și au diverse aventuri hazlii.