Friday, March 6, 2009

online powerpoint

\

TonicPoint, son zamanlarda dikkat çeken web tabanlı sunum hazırlama servislerinden birisi. Daha önceki yazımda tanıttığım Spresent benzeri bir servis. Çok yeni olmasına rağmen TonicPoint oldukça güzel özellikleri sahip. Bu özelliklere kısaca bir gözatalım !

1-) Yükle ve Paylaş
Microsoft PowerPoint 97-2003 ile hazırlanmış herhangi bir sunumu siteye upload edebiliyorunuz. Sunumlarınızı bu sayede web üzerinde saklayabiliyor, diğer insanlarla paylaşabiliyorunuz. Önceki sunumlarınız arasında da kolayca arama yapabiliyorsunuz.

2-) Oluştur ve Düzenle
Yetenekli editörü ile PPT formatında yeni sunumlar oluşturabiliyorsunuz. Veya daha önceden var olanları düzenleyebiliyorsunuz. Daha sonra bunları ister PPT ister PDF formatında bilgisayarınıza download edebiliyorsunuz. Bu noktada masaüstündeki PowerPoint'ten aşağı kalır yanı yok.

3-) Konferans ver
TonicPoint servisinin diğer bir özelliği ise, sunduğu konferans araçları sayesinde fikirlerinizi basitçe sunma imkanı vermesi. Bir-iki tıklamayla herhangi bir sunumdan bir konferans başlatabiliyorsunuz.

Ayrıca TonicPoint'in neler yapabildiğiniz gösteren bir video gösterisi de var. Servisi tanıtmak amaçlı bu video'ya buradan adresinden ulaşabilirsiniz